Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ: "Θαλασσινά Σημάδια" διηγήματα Αλέκου Πούλου ( δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νέα Ικαρία Οκτώβρης-Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2011 τεύχος 79)

ΔΙΗΓΉΜΑΤΑ ΑΠ ΤΗ ΖΩΉ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΏΝ : Ο συμπατριώτης Αλέκος Πούλος, ποιητής, συγγραφέας, συνεργάτης των Ικαριακών και της Νέας Ικαρίας, πολυπράγμων κι ανήσυχος ναυτεργάτης μόλις συνταξιούχος της Θάλασσας και "πρωτοδιόριστος της στεριάς" πάλι μας ξάφνιασε ευχάριστα με το νέο του βιβλίο " ΘΑΛΑΣΣΙΝΆ ΣΗΜΆΔΙΑ", μείγμα ευχάριστων κι ανθρώπινων στιγμών των ναυτικών και συγχρόνως αγωνιστικών διαθέσεων και πράξεων, για μια όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινη ζωή, στις ατέλειωτες πορείες της ναυτικής ζωής. Βιβλίο- ύμνος για τους ανθρώπους που δεν ξέχασαν τον ταξικό αγώνα στη θάλασσα και καταδίκη για συμπεριφορές απάνθρωπες διαβάζεται ευχάριστα κι αφήνει κατάλοιπα στο μυαλό και την ψυχή.
Η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας   η ΑΠΕΛ-Σ και οι εκδώσεις ΕΝΤΟΣ  που εξέδωσαν το βιβλίο το παρουσίασαν το Σάββατο 17/12/2011 στην Καλλιθέα στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου "Ο Αρχέλαος" που ήταν κατάμεστη.  Ως πρόεδρος της Πανικαριακής μετά χαράς χαιρέτησα την εκδήλωση. Όλοι οι ομιλητές(είτε ναυτεργάτες είτε λογοτέχνες) ο παρουσιαστής, οι κυρίες (ηθοποιοί) που διάβασαν τα  αποσπάσματα, καθώς και τα μελοποιημένα ποιήματα από τον μουσικοσυνθέτη Στέφανο Γεωργιάδη ήταν υπέροχοι, όπως και η έκθεση των πινάκων του βιβλίου, απ' τη ζωγράφο Δέσποινα Κουτούφαρη. Τα ''Θαλασσινά σημάδια'', είναι αναγκαίο βιβλίο για την τη βιβλιοθήκη κάθε Ικάριου, κάθε ναυτικού και μη. Αγαπητέ Αλέκο , σου ευχόμαστε από καρδιάς  υγεία, δύναμη και συνεχόμενες εκπλήξεις.
Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας και όχι μόνον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου